Spjälsängar

Spjälsängar billigt online. ✓ Snabb leverans. ✓ Fri frakt & Fri retur. ✓ 14 dagar öppet köp. ✓ Beställ Spjälsängar idag.

 

Kitty KITTY Spjälsäng 60x120 Vit -

Kitty KITTY Spjälsäng 60x120 Vit -
2 370 kr

BALLARAT Spjälsäng + Dekor Vit -

BALLARAT Spjälsäng + Dekor Vit -
2 495 kr

TONTO Spjälsäng 60x120 Mönster Vit -

TONTO Spjälsäng 60x120 Mönster Vit -
2 495 kr

Hiboux HIBOUX Spjälsäng 60x120 Vit -

Hiboux HIBOUX Spjälsäng 60x120 Vit -
2 495 kr

TIRRENI Spjälsäng 60x120 Vit -

TIRRENI Spjälsäng 60x120 Vit -
2 495 kr

BEAR Spjälsäng 60x120 -

BEAR Spjälsäng 60x120 -
2 495 kr

ELIJAH Spjälsäng 60x120 Grå/Vit -

ELIJAH Spjälsäng 60x120 Grå/Vit -
2 495 kr

Ourson OURSON Spjälsäng 60x120 Brun/Vit -

Ourson OURSON Spjälsäng 60x120 Brun/Vit -
3 130 kr

GRAFTON Spjälsäng White Wash -

GRAFTON Spjälsäng White Wash -
3 595 kr

PERTH Spjälsäng + Förvaring Ljus -

PERTH Spjälsäng + Förvaring Ljus -
4 195 kr

FLEXA Play Spjälsäng 124X64 Rosa -

FLEXA Play Spjälsäng 124X64 Rosa -
4 495 kr

FLEXA Baby Spjälsäng Vit -

FLEXA Baby Spjälsäng Vit -
4 495 kr

FLEXA Baby Spjälsäng Bok/Vit -

FLEXA Baby Spjälsäng Bok/Vit -
4 495 kr

FLEXA Play Spjälsäng 124X64 Vit -

FLEXA Play Spjälsäng 124X64 Vit -
4 495 kr

FLEXA Play Spjälsäng 124X64 Mintgrön -

FLEXA Play Spjälsäng 124X64 Mintgrön -
4 495 kr

FLEXA Play Spjälsäng Grå -

FLEXA Play Spjälsäng Grå -
4 995 kr

ANTONIO Spjälsäng Vit -

ANTONIO Spjälsäng Vit -
5 495 kr
 

Spjälsängar

Att bli förälder är nog en av de allra största händelserna i livet. Det är också en av de största omställningarna, då man helt plötsligt får ett nytt litet liv att både ta ansvar för och älska. Vi genomgår ju många förändringar i livet, att gå från att vara barn till att bli vuxen är en stor förändring, men det är också en förändring som sker över tid så att vi hinner vänja oss vid allt vad det innebär. Men, att gå från att bara ha sig själv att tänka på till att vara förälder är ju faktiskt något som, rent bokstavligt talat, sker över en natt. Även om vi längtat och planerat är det svårt att i förväg sätta sig in i hur det är att ha ett eget barn. Detta är nog något som de allra flesta upplever.

Men, att bli förälder är också helt fantastiskt, och något som uppfyller en helt och hållet. Mycket glädje, men också en del oro. Alla vill ju ge sina barn en så bra start i livet som möjligt på alla sätt och vis. Och däri ingår förstås att man vill hitta möbler och tillbehör som är så bra som möjligt. Som när man ska köpa den första sängen, till exempel. Många börjar nog med en babykorg, eller en vagga, den allra första tiden. Men, ganska snart behövs en säng, och då brukar valet hamna på en spjälsäng. Spjälsängen är ett tryggt alternativ, eftersom det inte finns någon risk för att barnet ska trilla ner på golvet eller på annat sätt skada sig. Men, det gäller förstås att välja en säng som uppfyller de krav man kan ställa på en spjälsäng som är avsedd för ett litet barn. Det är, till exempel, viktigt att spjälorna är placerade på rätt avstånd, så att barnet inte kan sticka ut huvudet och fastna eller på annat sätt skada sig på spjälorna. När det gäller det dyrbaraste man har, barnen, kan man inte vara nog försiktig. Därför väljer man förstås också en säng som är gjorda i material och färger som är säkra för barnet.

Det finns ett mycket stort utbud av spjälsängar och det är kanske inte alltid så lätt att välja. Vissa sängar passar bäst för de riktigt små barnen, medan andra spjälsängar växer med barnet och kan användas som juniorsäng när barnet blir lite större. Det finns, med andra ord, en del funktioner och finesser som skiljer de olika sängarna åt, och som kan vara avgörande för hur länge man kan använda sängen, till exempel. Men det finns också stora skillnader i design och utseende, och här går man förstås efter tycke och smak när man väljer. Spjälsängarna finns i många olika prisklasser, från bara några hundralappar och upp mot 10 000 kronor. Och som vanligt är det inte säkert att man behöver köpa den dyraste sängen för att få en riktigt bra och säker spjälsäng. Det finns förstås en del saker att tänka på när man köper säng, och som kan göra det lite lättare att välja ur det stora sortimentet.

Det första att tänka på är om storleken är viktig för dig. De flesta spjälsängar håller det europeiska standardmåttet som är 60 x 120 cm. Men det finns också både större och mindre sängar, så om måtten är viktiga för dig, om du exempelvis har ett utrymme där det precis får plats med en säng, får du kolla storleken. Ska du ha en säng som inte håller standardmåttet blir det genast lättare att välja eftersom utbudet blir betydligt mindre.

Spjälsängar har vanligtvis en ställbar botten som kan ställas in i olika höjdlägen. De flesta sängar har två lägen, ett högt läge till den nyfödda babyn och ett lågt läge när barnet blir större. Men, det finns också sängar med tre lägen, vilket ger en större flexibilitet. Med ett mellanläge blir det lättare att komma åt barnet när man behöver flytta ner botten lite. Men, detta är naturligtvis en helt individuell fråga vilket du föredrar. Det kan i alla fall vara bra att känna till att valmöjligheten finns, och att du kan hitta sängar med fler än de vanligaste två lägena. En annan funktion som kan vara praktisk är en sänkbar, eller nedfällbar, sida på spjälsängen. Dels blir det lättare att ta upp barnet, dels förenklas bäddningen om man slipper stå och luta sig över den höga kanten.

Vill du kunna använda spjälsängen under längre tid kan du välja någon av de modeller som kan växa med barnet. Det finns spjälsängar som kan byggas ut och fungera som en juniorsäng, eller kanske som en soffa i barnrummet. En sån säng ger dig mer för pengarna, och är alltså något att tänka på då du jämför pris och modeller.

Tänk på att madrass, spjälskydd och annat bäddmaterial inte ingår i köpet av säng. Om du väljer en spjälsäng av standardmått har du ett rikt utbud av madrasser att välja mellan. Om sängen har andra mått erbjuder sängtillverkaren madrasser som passar till sängen. Du kan säkert också hitta madrasser av andra fabrikat, men det gäller att hålla ett extra öga på måtten om det inte är en standardiserad spjälsäng du ska bädda.

Spjälsängar finns i många olika modeller, och det är alltså inte bara den ställbara bottnen och eventuellt sänkbara sidor som skiljer de olika sängarna åt. Vill du ha en spjälsäng som passar en speciell inredningsstil kan du hitta den i det stora sortimentet. Här finns sängar för alla smaker och stilar, i olika färger och utföranden. Det finns till och med en rund spjälsäng som kan byggas ut med olika utökningsdelar så att de så småningom blir en oval juniorsäng. En mer personlig och originell spjälsäng är det svårt att hitta.

Det största utbudet av sängar hittar du för övrigt här på internet. Här har du möjlighet att välja ur ett enormt utbud oavsett var i landet du bor. För enkelhets skull kan du också klicka hem både madrasser och andra bäddtillbehör på nätet, och få hem en komplett säng till ditt barn.

 
 

Om oss

Här på BilligaSängar.se listar vi produktutbudet från svenska webbutiker som säljer sängar. Vi har delat in sängarna i olika kategorier så att du enkelt kan hitta en säng som passar dig. Vi är en oberoende hemsida och ägs ej av de butiker vars produkter vi visar på sidan.